Geriausi restoranai Lietuvoje.

Geriausi restoranai Lietuvoje. Pėsčiųjų turo komanda nuolatos skatina Jus daugiau judėti, atrasti Lietuvos miestus ir priemiesčius, aktyviai praleisti laiką ir daugiau pažinti.

Kaip žinia, žmogaus sveikatai svarbus ne tik judėjimas, tačiau ir visavertė, subalansuota mityba.

Galime tik pasidžiaugti, kad eidami maršrutą bet kuriame Lietuvos mieste rastume puikių restoranų pavalgyti. Lietuvoje įsikūrę restoranai ir kavinės pateikia ne tik skanų, bet ir sveiką maistą, kuris suteiks energijos Jūsų kelionių atradimams!

Pateiksime keletą geriausių restoranų Lietuvoje, kuriuos rekomenduojame aplankyti ir pasimėgauti maistu, bei nuostabia aplinka:

  1. „Džiaugsmas“ (Vilnius) – metai iš metų geriausių restoranų sąraše besipuikuojantis restoranas, klientus pasitinkantis moderniu, jaukiu interjeru. Restorano meniu pasižymi moderniais ir kūrybiškais lietuvių ir Europos virtuvės patiekalais. Lietuvos gastronomijos savaitėje dalyvavęs maisto apžvalgininkas iš Lenkijos, M. Korkosz apsilankęs šiame restorane liko sužavėtas ir savo „Instagram“ paskyroje išsakė norą šį restoraną atsivežti į Varšuvą, kad galėtų dažnai jame vakarieniauti. Geriausi restoranai Lietuvoje.
  2. „Amandus“ (Vilnius) – 2022 metų geriausių restoranų konkurse pirmąją vietą užėmęs restoranas. Restorano šefas Deivydas Praspaliauskas su komanda lankytojams patiekia netikėtus skonių derinius, prabudinančius jusles ir jausmus. Restorane kviečiama į prabangią degustacinę vakarienę, kurios metu galėsite pajusti subtilius skonius ir įvertinti kruopštų pasiruošimą, kurį papildo bohemiška Užupio atmosfera.
  3. „ToLi nuo klasikos“ (Klaipėda) – restoranas vadinantis save vyno, skonių ir draugų namais! Baltijos jūros pakrantėje, Melnragėje, įsikūręs mėlynas restorano namukas vadinamas Audrute, kviečia šeimas ir draugus į keliones skoniais. Restorano meniu atspindi kūrybinę laisvę, kurią sustiprina unikalūs kokteiliai, kurių įkvėpimas knygos, filmai, istorinės asmenybės ir menas. Vienas kokteilių yra pavadinimu „Liuka ir Andrius. Riešutų duona“.
  4. „Pachamama Dinner Club“ (Vilnius) – išskirtinio interjero restoranas, svečius kviečiantis pasinerti į Lotynų Amerikos atmosferą. Restorane puoselėjamos Peru maisto ruošimo tradicijos, dvasia ir sodrus skonis. Meniu rasite jūros gėrybių, kokybiškos mėsos ar marinuotos žuvies. Vakarus vainikuoja DJ‘ų pasirodymai ir gyva muzika.
  5. „Uoksas“ (Kaunas) – tituluojamas vienu geriausių restoranų Baltijos šalyse. Restorane pasitelkus modernias technikas, profesinius įgūdžius ir estetiką sukuriami drąsūs gastronomijos šedevrai. „Uoksas“ didžiuojasi nuolat besikeičiančiu valgiaraščiu, kuris keičiamas kartu su metų laikų pasikeitimu ir galimybe pasiūlyti vietinės kilmės sezoninius produktus.

Geriausi restoranai Lietuvoje

  1. „Imperial“ (Vilnius). Viešbutyje „Imperial″ įsikūręs premium klasės restoranas, galintis pasigirti laimėtu „Worls Luxury Restaurant Awards“ apdovanojimu. Čia svečiai pasitinkami prabangiose salėse, kuriose žėri krištoliniai sietynai, „Versace“ mados namų indais, prancūziško krištolo taurėmis ir sidabru serviruoti raudonmedžio stalai. Laikantis karališkojo protokolo, svečiai aptarnaujami padavėjų su baltomis pirštinaitėmis.
  2. „Monte Pacis“ (Kaunas) – tai svetingumo kompleksas, įsikūręs Pažaislio vienuolyne. Restorano šefo Raimundo Dambrausko teigimu tai gastronomijos barokas, kuriame susipina istorija, tradicijos, gamta ir sezoniškumas. Šefo kuriami patiekalai – šiuolaikinėmis ir moderniomis technologijomis išpildyta klasika.
  3. „Veranda“ (Vilnius) – svetainė-baras, svečius stebinantis Europos virtuvės improvizacijomis. Restorano vertybės: natūralumas, šviežumas ir kulinarinė improvizacija. Vertybes puoselėti padeda natūralūs maisto produktai bei sezoninės daržovės užaugintos lietuviškuose ūkiuose. Gastronomines patirtis paįvairinsite ir čia vykstančiais gyvais džiazo pasirodymais.
  4. „Etno Dvaras“ (Druskininkai)
    Druskininkų centre, Druskonio ežero pakrantėje įkurtas restoranas svečius vilioja sertifikuotais lietuviškos virtuvės autentiškais patiekalais. Restorane vyrauja jauki ir išpuoselėta aplinka. „Etno Dvaro“ interjere pastebėsite lietuvių tautosakos motyvų, o lauke džiugins gamtos žaluma ir subtilūs gėlynai. Restoranas „Google“ platformoje yra sulaukęs net 6 360 klientų atsiliepimų.
  5. „Šilelis GastroPub“ (Palanga) – tiek pavadinimu, tiek savo interjeru išsiskirianti vieta svečiams siūlanti nuostabų maistą. Jeigu nuspręsite pavalgyti šioje vietoje – pasiruoškite neskubėti, nes tikriausiai teks palaukti ne tik maisto, tačiau ir laisvos vietos atsisėsti. Galime nuraminti, kiekviena laukta minutė yra to verta.

Žinoma, tai tik keletas rekomendacijų. Lietuvoje yra daug puikių restoranų, siūlančių įsimintiną kelionę to įvairų maisto pasaulį.

Lietuviškoje patarlėje sakoma: „skonis draugų neturi“, todėl Jums siūlome žvalgytis ne tik rekomendacijų, bet ir patiems ieškoti įvairių vietų ir skonių.

Leiskitės skonių keliais į naujas patirtis!

Visi straipsniai.

Loading